Σελίδες

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Δικομματισμός = «Σαθρός πυλώνας της Δημοκρατίας» !!!!! Νόμοι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα των ... κομματικών ταμείων!



Εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι πανελληνίως γνωστό, ότι τα 2 κόμματα εξουσίας (τουλάχιστον μέχρι σήμερα), αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα οικονομικής ευρωστίας.


Έχοντας κατασπαταλήσει με αδιαφανείς τρόπους, τα τεράστια ποσά που απομυζούν από τον κρατικό κορβανά, ως επιχορηγήσεις, βρέθηκαν στην «δύσκολη» θέση να έχουν απλήρωτους τους υπαλλήλους που απασχολούν στην λειτουργία των κομματικών τους υπηρεσιών και γραφείων, ανά την ελληνική επικράτεια. Θέμα που έχουμε αναδείξει από αυτήν την ιστοσελίδα και παλιότερα, αλλά έχει απασχολήσει επί μακρόν και τα περισσότερες διαδικτυακές σελίδες. 


Το ζήτημα όμως, που προκύπτει σήμερα, είναι η δικομματική συνεννόηση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και η κατάθεση Ν/Σ για την απεμπλοκή του μπλοκαρίσματος των κομματικών αυτών...
επιχορηγήσεων από το κράτος, που έχει επέλθει μετά από ενέργειες της Αγροτικής τράπεζας. Τα κόμματα, έχουν φροντίσει να προβούν σε δανειοδότηση, από την προαναφερόμενη τράπεζα (και όχι μόνο), με εγγύηση τις κρατικές επιχορηγήσεις, για να ανταπεξέλθουν στις κομματικές τους οικονομικές λειτουργίες. Για το θέμα αυτό άλλωστε σας ενημερώσαμε με σχετικό άρθρο στην αρχή του χρόνου που διανύουμε.


Μην μπορώντας λοιπόν να ανταπεξέλθουν, φρόντισαν ως καλοί επιχειρηματίες, με νόμο να ξεμπλοκάρουν τα δάνειά τους, κανονίζοντας την αποπληρωμή της τράπεζας, από την κρατική επιχορήγηση που θα «πάρουν» τα επόμενα χρόνια. Ψήφισαν λοιπόν να παρακρατείται η μισή επιχορήγηση των επόμενων χρόνων (για όσο χρόνο απαιτηθεί) από την τράπεζα και η υπόλοιπη μισή να χρησιμοποιείται για τις ανάγκες λειτουργίας των κομμάτων. Οι κύριοι Σπυρόπουλος (ναι ο Διοικητής του ΙΚΑ) από πλευράς του ΠΑΣΟΚ, ως Προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών και ο κ. Σκορδάς από πλευράς της ΝΔ, συμφώνησαν και ταχτοποίησαν το σπίτι τους (τα κόμματα τους). 


Βέβαια το ποσοστό επιχορήγησης που πήραν τα κόμματα είναι με το εκλογικό ποσοστό που είχαν με την τελευταία εκλογική αναμέτρηση του 2009, την αναμέτρηση που το ΠΑΣΟΚ πήρε το τεράστιο ποσοστό και που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις και την επιθυμία του λαού, δεν πρόκειται να ξαναδεί. 


Μάλιστα όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει (ανεξαρτήτως εταιρείας) δείχνουν ότι το ποσοστό του 42% που πήρε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, δεν πρόκειται να συμπληρώσουν μαζί και τα 2 κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) στις επικείμενες εκλογές. 


Γνωρίζοντας λοιπόν από σήμερα στα 2 συγκυβερνούντα σήμερα κόμματα, ότι οι επιχορηγήσεις των επόμενων χρόνων θα είναι οδυνηρά μικρότερες από τις σημερινές, φρόντισαν για τον διακανονισμό των δανειακών τους υποχρεώσεων, νομοθετώντας την χορήγηση της μισής κρατικής επιχορήγησης στην αποπληρωμή των δανείων τους, επιμηκύνοντας χρονικά τα δάνειά τους για όσο χρειασθεί. Είναι τόσο καλοί διεκπεραιωτές που φρόντισαν τα του οίκου τους. Μόνο που ολόκληρη η Ελλάδα σχεδόν είναι καταχρεωμένη στις τράπεζες και τώρα με την συνεχόμενη μείωση των μισθών και τον καταποντισμό των οικονομικών δυνατοτήτων της κάθε ελληνικής οικογένειας, δεν φρόντισε κανείς τους, να κάνει ανάλογη νομοθετική ρύθμιση. Αντίθετα από ενός χρόνου περίπου, ξέρουμε ότι όποιος αδυνατεί να αποπληρώσει τα δάνειά του, πρέπει να δώσει δικαστικό αγώνα, να αποδείξει ότι δεν έχει περιουσιακά στοιχεία, να αποδείξει ότι δεν έχει πράγματι την οικονομική δυνατότητα αποπληρωμής, για να αποφασίσει το αρμόδιο δικαστήριο την μείωση του χρέους. 


Ενώ λοιπόν οι Έλληνες θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες, αφού καθημερινά μειώνεται η μισθολογική ικανότητα τους, πότε με μειώσεις μισθών, πότε με επιπρόσθετα φορολογικά μέτρα, πότε με δυσβάσταχτες αυξήσεις στην καθημερινότητά μας. Οι πληβείοι (κόμματα) λοιπόν με νομοθέτηση, διευθετούν τα οικονομικά τους, ενώ οι Είλωτες (λαουτζίκος) να κινδυνεύει να χάσει και το παραμικρό περιουσιακό τους στοιχείο στον αγώνα αποπληρωμής των δανειακών του υποχρεώσεων.


Τέτοια μάλιστα είναι η πρεμούρα τους για την τακτοποίηση, που σήμερα ο Διοικητης του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος (αυτός «που τακτοποίησε» την διοικητική και ιατρική λειτουργία του ΙΚΑ) σε σημερινή του τηελοπτική εμφάνιση (με τις καθημερινές του εμφανίσεις συναγωνίζεται τις «γλάστρες» της τηλεόρασης), με στόμφο δήλωνε, ότι τα κόμματα αποτελούν τους πυλώνες της δημοκρατίας και πρέπει να εξυπηρετηθούν για την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας στην χώρα μας, ξεχνώντας πως ο λαός αποτελεί τις βάσεις της δημοκρατίας και όλοι ξέρουμε πως χωρίς στέρεες βάσεις, δεν υφίσταται οικοδόμημα. 


Ο αγώνας μάλιστα τα τακτοποίησης των βουλευτικών-κομματικών οικονομικών τους προβλημάτων, διαφαίνεται και από την εξέλιξη που είχαμε με την πρόταση της SIEMENS, (της εταιρείας του γνωστού σκανδάλου), να δοθεί αποζημίωση 200 περίπου εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό κράτος και να ξεχαστούν τα πάντα γύρω από το σκάνδαλο των μιζών που είχε προκύψει. Δίνοντας λοιπόν αυτή την αποζημίωση, «ξεχνάμε» την επιδότηση του ΠΑΣΟΚ, μέσω του κ. Τσουκάτου, με 1,5 εκατομμυρίου, «ξεχνάμε» τις μίζες που δόθηκαν σε πολιτικούς και αρμόδιους της χώρας μας (σύμφωνα με την επίσημη παραδοχή των ανθρώπων της SIEMENS), «ξεχνάμε» τα υπόλοιπα σκάνδαλα που μας ταλανίζουν χρόνια τώρα. 


Όχι βέβαια ότι δεν είχαν φροντίσει οι ίδιοι πολιτικοί μας, να μην αποκαταστήσουν τα του οίκου τους, με τις τόσες βουλευτικές επιτροπές που διερεύνησαν τα σκάνδαλα και που πάντοτε τα οδηγούσαν τους φακέλους στο αρχείο, αλλά με την αποζημίωση αυτή των 200 εκατομμυρίων, ξαναμπαίνει στο παιχνίδι διεκδίκησης κρατικών διαγωνισμών η SIEMENS, αφού προφανώς δεν πρόφτασε να «μιζάρει» αρκετούς στο παρελθόν και έχει αφήσει εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: