Σελίδες

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Το ενδεχόμενο της προσάρτησης της Βόρειας Κύπρου. Ανέφερε όλες τις πιθανές λύσεις από Ανεξαρτησίας Κύπρου!


Σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων για την κυπριακή διευθέτηση, η Τουρκία δεν αποκλείει την προσάρτηση της Βόρειας Κύπρου, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τουρκοκυπριακής κοινότητας, δήλωσε την Κυριακή ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγκίς.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Kibris», η οποία εκδίδεται στην...
Βόρεια Κύπρο, ο Μπαγκίς τόνισε ότι η Άγκυρα θα υποστηρίξει οποιαδήποτε συμφωνία, αν επιτευχθεί στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ απευθείας διακοινοτικών συνομιλιών για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος. Αλλά αυτό, όπως είπε, είναι μόνο μία από τις εκδοχές ανάπτυξης της κατάστασης.

Ο Μπαγκίς τόνισε επίσης ότι οι συνομιλίες μπορούσαν να οδηγήσουν σε «επανένωση του νησιού, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας μεταξύ των δύο ηγετών», αλλά δεν μπορεί επίσης να αποκλειστεί», η ίδρυση δύο ανεξάρτητων κρατών, αν οι ηγέτες δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν για την επανένωση, είτε η προσάρτηση της Βόρειας Κύπρου από την ΄Αγκυρα. Εξάλλου, στην ίδια την τουκοκυπριακή κοινότητα πάρα πολλοί άνθρωποι δεν χαιρετίζουν την προοπτική να γίνουν προσαρτημένοι από την ΄Αγκυρα. Η ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος έχει δηλώσει ότι η ιδέα αυτή είναι απαράδεκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: