Σελίδες

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Μια αξιολόγηση του προγράμματος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων"


Μελέτησα το πρόγραμμά σας "Εθνική Ανταπάντηση" και το συμπέρασμά μου είναι ότι αν και οπωσδήποτε συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση της “εξάρτησής” μας από την ΕΕ και τους άλλους διεθνείς οργανισμούς, εν τούτοις δεν επαναφέρει την εθνική μας κυριαρχία ή την εθνική μας ανεξαρτησία. Πιο κάτω θα δείξω συνοπτικά τα σημεία στα οποία κατά την γνώμη μου χρειάζεται αναθεώρηση.
Στην σελίδα 2 του προγράμματος αναφέρετε:
To κίνημα είναι ιδεολογικά αντίθετο με την καταστροφή της Ευρώπης, όπως αυτή οδηγείται τα τελευταία έτη κατά παράβαση των ιδρυτικών συνθηκών...”
Ως έμπειροι πολιτικοί γνωρίζετε ότι οι ιδρυτικές συνθήκες της ΕΕ έχουν αλλάξει από την εποχή της ίδρυσης της ΕΟΚ και συνεχίζουν να αλλάζουν κατά το δοκούν της Commission. Το 2008 μάλιστα κληθήκατε να κυρώσετε την Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση (Λισσαβώνας) η οποία περιέχει τοprimacy clause, ήτοι την υπεροχή του νομικού πλαισίου των Συνθηκών της ΕΕ έναντι των νομικών πλαισίων των κρατών-μελών. Γνωρίζετε ότι η Συνθήκη αυτή κυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή. Επομένως το Ελληνικό Δίκαιο υποσκελίζεται από το Ευρωπαϊκό. Γνωρίζετε επίσης ότι το άρθρο 28 του Συντάγματος αλλοιώθηκε για να επιτραπεί η εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Γνωρίζετε επίσης ότι πολλά νομοσχέδια του Συντάγματος άλλαξαν, και πολλά νέα εισήχθησαν με...
τα οποία γίνεται “συμβατό” το Ελληνικό Σύνταγμα με την Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση (Λισσαβώνας). Δεν παίρνετε θέση όμως για τα πρωταρχικής κρισιμότητας αυτά θέματα παρά την διακήρυξή σας περί του αντιθέτου.
Στην σελίδα 3 δηλώνετε ότι υιοθετείτε την μείωση της κοινωνικής ανισότητας σύμφωνα με μια ευρύτερη έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης κατά Rawls. Δεδομένου του ότι η πρώτη αρχή της δικαιοσύνης όπως την διατύπωσε ο Rawls δεν θεωρεί το δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας ως βασικό δικαίωμα, να συμπεράνουμε ότι υιοθετείτε και αυτή του την άποψη;
Σε διάφορες σελίδες διατυπώνετε προτάσεις για παραχωρήσεις, πωλήσεις, ενοικιάσεις, εκμεταλλεύσεις κλπ ακινήτων του δημοσίου και δημοσίων γαιών σε ξένους επενδυτές (πχ σελ. 34). Δεδομένης της υποθήκευσης της Ελλάδας εξαιτίας των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων τους, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι εσείς συμφωνείτε με την υποθήκευση αυτή και προτείνετε τρόπους διαχείρισής της.
Όσον αφορά την ψηφιοποίηση των οικονομικών, δικαστικών, εμπορικών, γεωργικών, κρατικών, προσωπικών κλπ δεδομένων και τη μεταξύ τους διασύνδεση, δυστυχώς κι εδώ βλέπουμε ότι αποδέχεσθε πλήρως τους άκρως επικίνδυνους για την εθνική ασφάλεια, την επιχειρηματική ασφάλεια των δεδομένων, και για την προσωπική ελευθερία όρους της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που επέβαλλε η τρόϊκα στην Ελλάδα ως όρους εντός των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων τους. Η ψηφιοποίηση και η χρήση της υψηλής τεχνολογίας όμως, δεν πρέπει να γίνεται εις βάρος της ελευθερίας του πολίτη, ούτε εις βάρος της εθνικής ασφάλειας, ούτε εις βάρος της επιχειρηματικής ασφάλειας. Εάν συνεχίσετε να συναινείτε στους όρους της τρόϊκας, τα πάντα στην Ελλάδα θα είναι ελεγχόμενα, και η ελευθερία θα εξαφανισθεί επειδή η δημιουργία βάσεων δεδομένων που σύμφωνα με τους όρους των δανειακών σκοπεύετε να δημιουργήσετε, και η μεταξύ τους διασύνδεση, είναι άκρως επικίνδυνη για την ελευθερία και για την δημοκρατία.
Όσον αφορά την φορολογία, δυστυχώς βλέπουμε ότι βασίζεσθε στην φοροεισπρακτική πολιτική σε μεγάλο βαθμό, γεγονός που δεν ευνοεί την ανάπτυξη. Στην σελίδα 26 αναφέρετε ότι θα φορολογείτε το εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ. Αυτό έρχεται σε αντίφαση με την πρόθεσή σας να μειώσετε την κοινωνική ανισότητα όπως την διατυπώνετε στην σελίδα 3 του προγράμματός σας. Το εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ θα πρέπει να είναι αφορολόγητο. Επίσης, αφού επιμένετε στην φοροεισπρακτική πολιτική, αντί να φορολογείται με 10% αυτός που παίρνει 10.000 ευρώ και 10% αυτός που παίρνει 20.000 ευρώ όπως εσείς προτείνετε στο πρόγραμμά σας, δεν σας φαίνεται πιο κοινωνικά δίκαιο να φορολογείται με 10% αυτός που παίρνει 11.000-15.000 ευρώ, και με 20% αυτός που παίρνει 15.000-20.000 ευρώ;
Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι το γεγονός ότι αντί να απέχετε από την δήθεν “ανάπτυξη” μέσω χρηματομεσιτικών “προϊόντων” αντίθετα την προτείνετε. Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμά σας προτείνετε την επένδυση σε ομόλογα και σε άλλα χρηματομεσιτικά τοκογλυφικά μέσα παραγωγής χρήματος εκ του μηδενός. Εάν θέλετε όμως να γίνουμε ανταγωνιστική οικονομία πρέπει να εγκαταλείψετε την υιοθέτηση των τοκογλυφικών μέσων “παραγωγής χρήματος χωρίς εργασία και χωρίς παραγωγή” όπως είναι τα ομόλογα, η ανταλλαγή ομολόγων, τα hedge funds κλπ, και να βοηθήσετε την πραγματική εργασία, την πραγματική παραγωγή προϊόντων και συνεπώς την πραγματική ανάπτυξη.
Τέλος, στο κάλεσμά σας για συμπαράταξη κατά της νέας τάξης πραγμάτων και των μυστικών λεσχών ανταποκριθήκαμε με ενθουσιασμό. Στο πρόγραμμά σας όμως δεν εισηγείσθε το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του δημοσίου υπαλλήλου, της στρατιωτικής ιδιότητας, της δικαστικής ιδιότητας, της νομοθετικής ιδιότητας, της βουλευτικής ιδιότητας, της ιδιότητας μέλους της κυβέρνησης ή του ανώτατου άρχοντα της χώρας με την ιδιότητα μέλους μυστικών λεσχών ή ομάδων που απειλούν την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: