Σελίδες

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Οι φαρμακοποιοί αίρουν από σήμερα την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ!


Image
Σταματούν από σήμερα την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους του νέου ενιαίου ταμείου, οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά.
Στην ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι έχουν ήδη δώσει «πολλές φορές παράταση στις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων για άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ, περιμένοντας την εφαρμογή των νόμων για την εξόφληση των χρεών του Οργανισμού».
Ωστόσο, όπως συμπληρώνουν, «δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το αν και πότε θα δοθούν τα κονδύλια που έχει εκταμιεύσει σύμφωνα με τον νόμο ο υπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά προχωρούν από τις 4 Απριλίου σε άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ».
Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των εκπροσώπων του κλάδου, την Πέμπτη, τα φαρμακεία της Αττικής θα παραμείνουν κλειστά, καλώντας τα μέλη τους σε συγκέντρωση έξω από τον ΕΟΠΥΥ στις 9 το πρωί, για να διεκδικήσουν «τα χρήματα που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι για την φαρμακευτική τους περίθαλψη και ποτέ δεν δόθηκαν στους φαρμακοποιούς».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: