Σελίδες

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Η έννοια της Πανθρησκείας


panreligionΘέλουν Πανθρησκεία, Παγκόσμια Διακυβέρνηση κι ανατρέπουν τους πάντες …στη Μεσόγειο …κι αλλού…: MEΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Επιμέλεια: Ο «Πεφωτισμένος»

Η κίνηση της Βαθειάς Οικολογίας (Deep Ecology)

Η κίνηση της Βαθειάς Οικολογίας, διεκδικεί τον τίτλο της νέας θρησκείας, που είναι «στα σκαριά», εδώ κι αρκετά τώρα χρόνια.
Βασίζεται στην ιερή σχέση ανάμεσα στη γη και σ` όλα τα όντα. Είναι ένα παγκόσμιο κίνημα, για ένα βιώσιμο μέλλον.
Υποστηρίζει – όπως την παρουσιάζουν - τη συνεχή αναζήτηση του σωστού ρόλου της ανθρωπότητας, πάνω στον πλανήτη. Την ανάλυση των διάφορων πρωταρχικών αιτιών, για τις μη αποδεκτές πρακτικές, όπως, λ.χ.:
ü  Τη μείωση της κατανάλωσης απ` τους ανθρώπους.
ü  Τη συντήρηση κι αποκατάσταση των οικοσυστημάτων.
ü  Τη ζωή, που είναι αφιερωμένη στη δράση υπέρ της γης.
Γενικότερα η Βαθειά Οικολογία, είναι ένας πρόσφατος κλάδος της οικολογικής φιλοσοφίας (ecosophy), που θεωρεί την ανθρωπότητα σαν ένα...
αναπόσπαστο τμήμα του περιβάλλοντός της. Η βαθιά οικολογία, έχει οδηγήσει σ` ένα νέο σύστημα της περιβαλλοντικής ηθικής.
Οι βασικές αρχές αναπτύχθηκαν από τον Arne Næss, που θεωρείται ο πρώτος Νορβηγός του 20ού αιώνα. Ο Jonathon Porrit, ένας από τους κορυφαίους οικολόγους συμβούλους του εργατικού τ. Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Gordon Brown, προειδοποιεί πως η Αγγλία πρέπει να μειώσει δραστικά τον πληθυσμό της, για να οδηγηθεί σε μια υποφερτή κοινωνία.
Τι πρεσβεύει η Πανθρησκεία;
Η Πανθρησκεία είναι ένα κίνημα το οποίο πρεσβεύει πως:
ü  Οι θρησκείες είναι όλες το ίδιο πράγμα.
ü  Μ` όλες τελικά μπορεί κανείς να σωθεί.
ü  Είναι θέμα τύχης για το ποια θρησκεία θα ακολουθήσει ο κάθε άνθρωπος, αφού συνήθως υιοθετούμε την θρησκεία του τόπου, στον οποίο γεννιόμαστε.
Αν και υπάρχει κάποιο δίκιο στις δηλώσεις αυτές, φαίνεται ότι με την παραδοχή της Πανθρησκείας, παρουσιάζεται μια προσπάθεια καταπίεσης της θρησκευτικής ελευθερίας των ανθρώπων. Αφού όλες οι θρησκείες είναι το ίδιο, μπορούμε να κάνουμε ένα μίγμα από στοιχεία κάθε θρησκείας και να δημιουργήσουμε μια Πανθρησκεία, στην οποία θα μπορούμε να πιστεύουμε όλοι. Κι όταν τούτο συμβεί, τότε θα είναι εύκολο να απαγορευθεί κάθε άλλη θρησκεία, με το δικαιολογητικό, ότι έτσι μπορούμε προλαβαίνουμε μελλοντικές τριβές μεταξύ των θρησκευόμενων διαφορετικής πίστης.
Μια Πανθρησκεία, λ.χ., που θα έχει σαν κεφαλή τον Πάπα της Ρώμης και θαδιατάζει της υπερδυνάμεις (σύμφωνα με το σχέδιο), δεν είναι παρά η ύψιστη μορφή απολυταρχισμού, η νέα επιστροφή στον νέο- εκκλησιαστικό φεουδαρχισμό.
Τι κρυφίως επιδιώκει; 
Προς αυτό το σκοπό επιδιώκουν να επιτύχουν την παγκόσμια διακυβέρνηση,μέσω συνεχών «ομογενοποιήσεων», σ` όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη και μέσω της Πανθρησκείας, θα οδηγηθούμε στη δημιουργία της Μεσογειακής Ένωσης (στα πρότυπα της Ε.Ε.), που θα έχει ως πρωτεύουσά της, τηνΙερουσαλήμ
Το ντόμινο των εξεγέρσεων, που εξαπλώθηκε (φαινομενικά ανεξέλεγκτο) στη γεωπολιτική γειτονιά μας, τα τελευταία δυο χρόνια, δεν ήταν τόσο αθώο ή αυθόρμητο, όσο αρχικά φάνηκε με την πρώτη ματιά.
Όσο κι αν το αρνούνται κάποιοι, έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τιςυποκινούμενες «πορτοκαλί» επαναστάσεις, που πριν από μερικά χρόνια άλλαξαν το γεωπολιτικό χάρτη στη γεωγραφική γωνιά του Καυκάσου.
Αλλά εδώ, υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά, ένα εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι, με ότι πιο ευαίσθητο δεδομένο υπάρχει για τον άνθρωπο: τη θρησκεία του, τη μεταφυσική του αγωνία, την ίδια του την υπόσταση.
Κι εδώ, μπαίνει η Πανθρησκεία, δηλονότι η ένωση όλων των μονοθεϊστικών θρησκειών, σε μια: Χριστιανισμός, Ισλάμ, Ιουδαϊσμός, κ.α. ...
Με πρωτεύουσα, ή αν θέλετε, με λατρευτικό επίκεντρο, την Ιερουσαλήμ!
Μια εξέλιξη, που κάποιοι ισχυρίζονται ότι θα σημάνει την παγκόσμια θρησκευτική ειρήνη!
Και πίσω απ` αυτή, κρυφοθέλουν τον απόλυτο (οικονομικό) έλεγχο των λαών... 
Το θρησκευτικό/ πολιτικό τους παιχνίδι ισορροπεί ανάμεσα σε διάφορες λατρευτικές εκδοχές: τη βαθειά οικολογία, τη λατρεία του Ήλιου, τη λατρεία της Παν-Γαίας… Ανάλογα και τα πολιτικά τους παιχνίδια: ανατροπή τυραννικών καθεστώτων, οικονομική κρίση, εμφύλιοι ή τοπικοί πόλεμοι…
Τα τελευταία γεωπολιτικά παιχνίδια
Κάποιοι επέλεξαν την ευαίσθητη Μέση Ανατολή και τα μουσουλμανικά κράτη της Βόρειας Αφρικής, για το νέο γεωπολιτικό παιχνίδι, που θα βοηθήσει τους κερδοσκόπους ν` ανοίξουν τις αγορές τους, να επιτύχουν το μεγαλύτερο δυνατό πληθυσμιακό έλεγχο, το μεγαλύτερο δυνατό έλεγχο των αγορών και κυρίως, των ενεργειακών πηγών. 
Φυσικά, ανακύπτουν προβλήματα στην εφαρμογή...
Φυσικά, κάποια παιχνίδια δεν βγαίνουν αμέσως… Άλλα αποτυγχάνουν…
Η απόπειρα αποσταθεροποίησης του Ιράν, χώρας με δημοκρατικές δομές και λειτουργία, όπου οι θρησκευτικές μειονότητες απολαμβάνουν ελευθερίας και προστασίας, αποτυγχάνει για άλλη μια φορά. Ο κόσμος εκεί είναι ευχαριστημένος και δεν έχει καμία διάθεση να ακολουθήσει τα κελεύσματα των ανθρώπων, που κινούν τα νήματα των παγκόσμιων εξελίξεων, από το παρασκήνιο.
Η Σοσιαλιστική Διεθνής, ένα «εξουσιαστικό κλαμπ συνάθροισης κατ' επίφαση σοσιαλιστών», φυλλορροεί, καθώς οι διεφθαρμένοι τύραννοι που συμμετέχουν σ` αυτό ανατρέπονται κατόπιν λαϊκών ή μαζικών εξεγέρσεων, μ` αποτέλεσμα να δημιουργείται κακή εικόνα (η οποία πλήττει και τον τ. Έλληνα πρωθυπουργό και νυν Πρόεδρο της Διεθνούς, Γιώργο Παπανδρέου).
Στα αμέσως προηγούμενα χρόνια οι βορειο-αφρικανοί ηγέτες, ο Μπεν Άλη, ο Μουμπάρακ κι ο Μουαμάρ Καντάφι, «εκδιώθηκαν βίαια», μετά από «επαναστάσεις» ή έντονες διαδηλώσεις του «λαού». Ο Καντάφι βλέποντας ότι έχανε τα πάντα, «έδωσε τα ρέστα του», στη λογική του «εγώ ή αυτοί» και δεν δίστασε να χύσει πολύ, πάρα πολύ αίμα, ώστε να κερδίσει τον όποιο του απέμενε χρόνο, προσπαθώντας - όντας εντελώς απομονωμένος - να πατάξει την εξέγερση, τη νίκη της οποίας όμως τελικά δεν απέτρεψε.
Ήδη, υπάρχουν φόβοι και για εξεγέρσεις αλλού, καθώς με τις εξεγέρσεις να μαίνονται στο Μπαχρέιν, στη Συρία και στην Υεμένη, στο Ιράκ με καθεστώς μόνιμης έντασης (μεταξύ σουνιτών και σιιτών) και στις συγκρούσεις στο Αφγανιστάν να βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχουν φοβίες για το τι μέλλει γενέσθαι στην Ιορδανία και …στη Συρία.
Αντίθετα στη Συρία, το καθεστώς Άσαντ, παρά το αιματοκύλισμα με τους αντικαθεστωτικούς, παραμένει ακόμη στη θέση του, στηριζόμενο σε εξωτερικές«εξ ανατολών» δυνάμεις.
Ανάλογο και το κίνημα στην Υεμένη…
Εδώ, λοιπόν, αποκαλύπτεται ο ρόλος της Δύσης, …αλλά και της Ανατολής…
Ο μεγάλος φόβος όμως της Δύσης, την ώρα μάλιστα που λόγω των γεγονότων η τιμή του πετρελαίου εκτινάσσεται, είναι η Σαουδική Αραβία, η οποία έσπευσε να στηρίξει τη μοναρχία του Μπαχρέιν, ανησυχώντας την ίδια ώρα για τα νώτα της: στο δυτικό τμήμα της μεγάλης αυτής χώρας, κατοικούν ανήσυχοι σιίτες, που δεν βλέπουν με καλό μάτι τη σουνιτική μοναρχία. Τα ίδια και στο Μπαχρέιν, όπου η σουνιτική δυναστεία έχει να κάνει με σιίτες στην πλειοψηφία τους κατοίκους… 
Κάποιοι όμως στο μεταξύ, μας δουλεύουν «ψιλό γαζί»
Ο Μανουέλ Μπαρόζο, Πρόεδρος της άνευ δημοκρατικής νομιμοποίησης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων, είπε ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να παραμένει θεατής των εξελίξεων» (λες και δεν μετέχει!) και πρόσθεσε πως «αυτή είναι μια ιστορική στιγμή και πρέπει να είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας». Φυσικά, το επιθυμούν άλλωστε οι «πάτρωνές» του, οι Σιωνιστές κερδοσκόποι!
Ποιο το σχέδιο, αναρωτιέστε, και που, άραγε, το πάνε; Να, λοιπόν, που: Θέλουν να εγκαταστήσουν νέες ελεγχόμενες κυβερνήσεις, από τη Συρία ως και το Μαρόκο, σε μια Μεσογειακή Ένωση, που θα μπορέσει να στεγάσει όλους αυτούς, στο μαλακό υπογάστριο της ΕΕ, που δεν μπορούν, για ευνόητους λόγους σήμερα, να ενταχθούν στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Στην Μεσογειακή Ένωση, θα ενταχθούν και όλοι οι ασιατικοί & αφρικανικοί λαοί της λεκάνης της Μεσογείου.
Μιλάμε για την πρώτη φάση της ομογενοποίησης... Θυμηθείτε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται: Η Ελλάδα μπήκε στην ΕΕ, λίγα μόλις χρόνια μετά την«αποκατάσταση» της Δημοκρατίας, με προσδοκίες, που σε λίγα χρόνια θα κρίνουμε, αν κι εφόσον επιβεβαιώθηκαν.
Στην Ευρώπη, η ομογενοποίηση έχει προχωρήσει πολύ. Θυμηθείτε εδώ τη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ, για «παγκόσμια οικονομική πολιτική», την άνοιξη του 2010. Η ένωση των μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών, θα βοηθούσε πάρα πολύ τα σχέδιά τους... Οικουμενισμός, αίρεση!
Κάποιοι βιάζονται, θέλουν να δουν το σχέδιο να ολοκληρώνεται μέσα σε μόλις ένα χρόνο, το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι του 2012. Ήδη, αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου κόβουν βόλτες στα εξεγερμένα κράτη, συνομιλώντας με άτομα που θα παίξουν ρόλο στη διάδοχη κατάσταση.
Μόλις ηρεμήσουν, λοιπόν, τα πράγματα κι εμπεδωθούν και πάλι η ασφάλεια κι η σταθερότητα, θ` ακολουθήσει Σύνοδος στην Ιερή Πόλη των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών, στην Ιερουσαλήμ, που θα ορισθεί και σαν η έδρα της Μεσογειακής Ένωσης. Τώρα, το ότι αυτό αποτελεί και αίτημα του Ισραήλ στα διεθνή κέντρα εξουσίας, αυτό είναι μια άλλη υπόθεση... Η σιωπή του Ισραήλ ενώπιον κατακλυσμιαίων εξελίξεων, ερμηνεύεται από πολλούς με λανθασμένο τρόπο. Στο Ισραήλ, αντίθετα, είναι βέβαιο πως επιχαίρουν.
Εκεί λοιπόν, στην Ιερουσαλήμ, μέλλει ν` ανεγερθεί ο ναός λατρείας του ενός«αποδεκτού» Θεού, ο τρίτος ναός του Σολομώντος, που ουσιαστικά θα επισφραγίσει τη θρησκευτική ένωση κι ειρήνη.
Κάτι που θα συνεισφέρει στο απρόσκοπτο των εμπορικών συναλλαγών... Θα πρόκειται πάντως, λένε οι Εβραίοι, για τον εντυπωσιακότερο τόπο λατρείας, την έδρα της πανίσχυρης πανθρησκείας, μιας «μεγάλης απάτης με στόχο τον έλεγχο των συνειδήσεων».
Όμως, είδαμε τα συμπτώματα και – δυστυχώς - δεν αντιδράσαμε…
Παραθέτουμε μερικά στοιχεία, που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι εννοούμε.
Επίσκεψη – ντροπή του Οικουμενικού Πατριάρχη, τεράστιο βήμα για την Πανθρησκεία…
Όσοι ομογενείς έψαχναν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009 στη Νέα Υόρκη, όπου βρισκόταν για επίσημη επίσκεψη, ματαιοπονούσαν. Αν κι ήταν εθνική εορτή, ο αρχιερέας, είχε κάτι «καλύτερο» να κάνει...

Ο προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης κι όλης της επί γης Ορθοδοξίας, βρισκόταν στη μεγαλύτερη συναγωγή της Νέας Υόρκης, την περίφημη Park East Synagogue, ενώ την ίδια ώρα, κύκλοι του Φαναρίου, ζητούσαν απ` τους δημοσιογράφους να μη μεταδώσουν την είδηση, κάτι που δυστυχώς τότε έγινε δεκτό.

Η «επίσκεψη» πραγματοποιήθηκε κατά παράβαση των Ιερών Κανόνων της Εκκλησίας μας, που απαγορεύουν ρητά σε χριστιανούς να εισέρχονται στους χώρους λατρείας των Ιουδαίων. Υπάρχει μάλιστα κι ο 65ος κανών, που προβλέπει τον αποσχηματισμό των ιερέων, που εισέρχονται σε συναγωγές...
Ο κ.κ. Βαρθολομαίος, στην 15λεπτη ομιλία του, είπε απίθανα πράγματα:
«Όπως και ο διάδοχος του Αγίου Πέτρου, ο αδελφός μας, η αγιότητά του ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος ήταν εδώ πέρυσι, έτσι και εμείς, σαν διάδοχοι του γήινου αδελφού του αγίου Πέτρου, του πρώτου που καλέστηκε απόστολος, του Αγίου Αντρέα, εμπνευσμένοι από την διακαή πεποίθηση πως το πιο επείγον έργο που στέκεται μπροστά σε όλες τις θρησκευτικές κοινότητες είναι η παγκόσμια συνεργασία μας, για την προώθηση μεγαλύτερης ανεκτικότητας και κατανόησης ανάμεσα στους ανθρώπους, τις φυλές και τις θρησκείες του πλανήτη μας...

Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μας πως ένας διαθρησκευτικός διάλογος είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων των θρησκευτικών ηγετών της εποχής μας. Διότι δεν έχουμε μόνο κοινά σημεία που μας ενώνουν, όπως οι ιερές γραφές που λατρεύουμε, οι Πατριάρχες και οι Προφήτες που τιμούμε, αλλά έχουμε καικοινά θέματα, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε στον κόσμο... 

Είμαστε ενωμένοι με τον Ραβίνο Σνάιερ και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με το Ίδρυμα 'Έκκληση στη Συνείδηση', για να ενθαρρύνουμε την μεγαλύτερη κατανόηση και ανεκτικότητα ανάμεσα στις θρησκείες... όταν είναι απαραίτητο να λέμε την αλήθεια με αγάπη και να ανακοινώνουμε, όπως έγινε πρώτα στην Βέρνη της Ελβετίας και επαναβεβαιώθηκε στην Ιστανμπούλ, ένα έγκλημα που γίνεται στο όνομα της θρησκείας είναι έγκλημα κατά της θρησκείας. Το χρωστάμε, σαν Εβραίοι και Χριστιανοί, στην κοινή κληρονομιά μας, να μιμηθούμε τον προπάτορα μας Αβραάμ... Ας πιαστούμε από τα χέρια, όχι μόνο για να προσευχηθούμε, αλλά και σε ένδειξη αλληλεγγύης».

Όσο για την Κωνσταντινούπολη, αυτή στην ομιλία του ήταν πάντα «Ιστανμπούλ».

Σημειώνουμε εδώ και τη δήλωση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως σε άλλη χρονική στιγμή, ότι «προσευχόμαστε στον ίδιο Θεό με τους μουσουλμάνους»...

«Ταπεινή μας άποψη είναι ότι, λαμβανομένης υπ' όψιν της φθοροποιού δράσεως των απανταχού Εβραίων και των διαφόρων εβραϊκών οργανώσεων, όπως π.χ. είναι ο Τεκτονισμός, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν έπρεπε να πραγματοποιήσει την επίσκεψη αυτή», έγραψε ο Αιγιαλείας & Καλαβρύτων Αμβρόσιος, στις 13 Νοεμβρίου 2009.

Τι έλεγε ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, προκειμένου να προστατεύσει τους χριστιανούς της Αντιόχειας, οι οποίοι πίστευαν ότι οι Ιουδαίοι λάτρευαν τον ίδιο Θεό και σύχναζαν στις συναγωγές;

Για να δούμε: «πολλοί των μεθ' ημών τεταγμένων, και τα ημέτερα λεγόντων φρονείν, οι μεν επί την θέαν απαντώσι των ιουδαϊκών εορτών, οι δε και συνεορτάζουσι και των νηστειών κοινωνούσι και τούτο το πονηρόν έθος βούλομαι της Εκκλησίας απελάσαι νυν... Αλλά μη γένοιτο τούτο ειπείν! Ουδείς Ιουδαίος προσκυνεί τον Θεόν».

Πανθρησκεία: Νέα Τάξη Πραγμάτων;

Έτσι φαίνεται να είναι… Οι όροι Νέα Τάξη ΠραγμάτωνΠανθρησκεία ή Νέα Εποχή, φαίνεται πως τελικά συμπίπτουν ή είναι αλληλοσυμπληρούμενοι ή καθένας τους περικλείει και τους άλλους δυο……

Μερικές πηγές αναφέρουν, πως πάνω απ` τους Θρησκευτικούς ηγέτες είναι οΠλανητάρχης, με τον Ορθόδοξο Πατριάρχη να `ναι τρίτος στη σειρά !!!!… …

Άλλες υποστηρίζουν πως πάνω απ` τον Πλανητάρχη είναι οι θρησκευτικοί ηγέτες, με τον Ορθόδοξο Πατριάρχη να `ναι δεύτερος στη σειρά !!!!…

Αλήθεια σε ποια θέση είναι οι Εβραίοι θρησκευτικοί ηγέτες;;

«…Αν ακούσετε και την ομιλία του π. Αρσένιου, ειδικού περί αιρέσεων, θα δείτε ότι η Νέα Εποχή ή Πανθρησκεία ή Νέα Τάξη Πραγμάτων, έχει αρχίσει και διαφαίνεται στον ορίζοντα . Το κύριο μήνυμα της είναι ότι όλες οι θρησκείες πάνω - κάτω το ίδιο είναι , με όλες σωζόμαστε ,είναι θέμα συγκυρίας κ τόπου γέννησης μας για το ποιά θα ακολουθήσουμε , όλες έχουν κοινά σημεία , καταλήγοντας έτσι σε μια σούπα την οποία θα τη κατευθύνει ένα Διεθνές Συμβούλιο. την αντιλαμβανόμαστε ως έναν καινούριο ΟΗΕ θρησκευτικής φύσης , όπου θα συμμετάσχουν και θα συναποφασίζουν όλοι οι θρησκευτικοί ηγέτες, με πρώτο τη τάξει τον Πάπα και δεύτερο τον Ορθόδοξο Πατριάρχη. Επίσης αυτός ο θρησκευτικός ΟΗΕ θα κατευθύνει και τον Πλανητάρχη και θα έχει καθοριστικό ρόλο στη μοίρα του Πλανήτη . Η Πανθρησκεία είναι ένα αμάγαλμα θρησκευτικό, φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ευκολόχρηστο!!!...» (Μιλά ο πατήρ Μεταλληνός, καθ. της Θεολογικής Σχολής του Παν. Αθηνών)   
ΥΓ. Έπεται και συνέχεια, φίλοι μου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: