Σελίδες

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Γλοιώδης και γελοίος. Πήρε φόρα ο Βενιζέλος: "Ήμουνα εναντίον της προσφυγής στο ΔΝΤ"

 Κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ δήλωσε ότι ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η οποία μεταδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης.
«Δεν ήμουνα μέσα στο σύστημα που έκανε τις επαφές και τις διαπραγματεύσεις, εγώ ήμουνα υπουργός Εθνικής Άμυνας και ήμουνα εναντίον της προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχα αυτή την αντίληψη για τα πράγματα. Βέβαια, δυστυχώς, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει προσφύγει μόνο η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, έχει προσφύγει η Ευρωζώνη συνολικά, η πιο αναπτυγμένη περιοχή του κόσμου, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της υφηλίου. Αυτό είναι το τραγικό πρόβλημα της Ευρωζώνης» σχολίασε ο κ. Βενιζέλος.
Μιλώντας για την ανάγκη συρρίκνωσης του Δημοσίου, ο...
κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι δεν χρειάζονται απολύσεις, όσο αναδιατάξεις: «Η υποχρέωση που έχουμε από το Μνημόνιο, είναι να μειώσουμε το προσωπικό του κράτους κατά 15.000 άτομα... Αν απολύσεις 100.000 άτομα, αυτό που κερδίζεις είναι περίπου 1,1 δισ. ευρώ. Σου χρειάζονται πολύ περισσότερα».
Και συμπλήρωσε: «Αυτό που γίνεται τώρα, τώρα που μιλάμε, είναι η συστηματική επισκόπηση των δαπανών. Αν λοιπόν βρούμε πραγματικά τις δαπάνες που θα κόψουμε, κάνουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές, αποσυμφορίζουμε την πίεση, μαζί με την παράταση για ένα χρόνο. Τι μπορώ λοιπόν να πω υπεύθυνα με το χέρι στην καρδιά και να εγγυηθώ προσωπικά; Ότι δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων».
Σε δημοσιογραφική ερώτηση περί εμπιστοσύνης, με το παράδειγμα «έχεις επισκεφθεί σε όλη τη ζωή σου ένα γιατρό και εκ των υστέρων διαπιστώνεις ότι ο γιατρός δεν διέγνωσε την αρρώστια σου, άργησε να την καταλάβει κι έκανε λάθος στην αρχή της θεραπείας. Θα τον εμπιστευτείς; Θα εμπιστευτείς τη ζωή σου στα χέρια του;», ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Η απάντηση είναι όχι, αλλά προς Θεού μην φύγεις από το γιατρό να πας σε κομπογιαννίτη, επειδή ο γιατρός σου έτυχε να κάνει λάθος».
Παράλληλα, τόνισε, το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου ήταν λάθος για την παράταξη και τη χώρα, γιατί «χαλάρωσε τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης και της κοινωνίας».
«Νομίζαμε ότι μπορούσαμε με ήπιο τρόπο ή ακόμη και με παροχές, επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης για παράδειγμα, να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση» είπε σχετικά.
«Έπρεπε να κινηθούμε πολύ ταχύτερα. Τώρα, βλέποντας τα πράγματα αναδρομικά, αντιλαμβανόμαστε ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα, που θα έπειθαν και τις αγορές, αλλά και, κυρίως, μέτρα, τα οποία θα μάζευαν το έλλειμμα από την αρχή» συνέχισε.
Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι «η χώρα του χρωστά την πρωθυπουργία», ενώ έχει «εμμονή στο να γίνει πρωθυπουργός».
Τέλος, είπε ότι, αντί να μιλάει απλώς για λάθη, ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που ζήτησε συγγνώμη.
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: