Σελίδες

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Επανεμφάνιση του Στρατού για την Απελευθέρωση των Αλβανικών Εδαφών της Θεσπρωτίας. Τελεσίγραφο δύο εβδομάδων. Αναφορά και πάλι για ένοπλη δράση στην Θεσπρωτία



actosh-573Μια ακόμη ανακοίνωση απ’ την εν παρανομία δραστηριότητα του αυτοαποκαλούμενου Στρατού για την Απελευθέρωση των Σκλαβωμένων Αλβανικών Εδαφών (AÇTOSH – Armata për Çlirimin e Trojeve të Okupuara Shqiptare) ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για προκύρηξη που ακολούθησε συγκέντρωση των αρχηγών ομάδων του συγκεκριμένου παραστρατιωτικού σχηματισμού στην πόλη Μιτρόβιτσα στο Βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, πόλη που κατοικείται από Σέρβους και Αλβανούς.
Στο παρελθόν έχει και πάλι απασχολήσει την κοινή γνώμη με ανάλογα πολεμικού χαρακτήρα ανακοινωθέντα. Το τελεσίγραφο δύο εβδομάδων αφορά τις Κυβερνήσεις του Κοσόβου και των Σκοπίων και παίρνει αφορμή από τα τελευταία βίαια επεισόδια στις δύο αυτές...
περιοχές με αποκορύφωμα την εν ψυχρώ δολοφονία σλαβικής καταγωγής πολιτών στα Σκόπια και τις διαδηλώσεις του Σλαβικού πληθυσμού που συνεχίζονται.
Η προκύρηξη του αποκαλούμενου Γενικού Επιτελείου του Απελευθερωτικού Στρατού αναφέρει ότι εάν σε δύο εβδομάδες η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου δεν επιβληθεί στις Βόρειες περιοχές τότε θα αναλάβουν εκείνοι να διαλύσουν βίαια τις παράλληλες δομές των Σέρβων. Δύο εβδομάδες και για την Κυβέρνηση της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ώστε να αποσύρει τις δυνάμεις του κράτους απ’ όλες τις περιοχές που κατοικούν Αλβανοί και για το Στρατό θεωρούνται αποικιοκρατούμενες απ’ τη Κυβέρνηση των Σκοπίων.
Περίεργη ωστόσο είναι και μαι επανάληψη αναφοράς στην Ελλάδα και την εκεί κατάσταση. «Οι απειλές των Ελλήνων σωβινιστών προς την Αλβανική Δημοκρατία αυξάνονται. Λησμονούν όμως ότι αυτοί είναι αποικιοκράτες των αλβανικών εδαφών στην Ελλάδα. Έχουμε διαπιστώσει ότι απ’ την  δημοσιοποίηση του τελευταίου μας υλικού το 2011 εκείνοι έχουν παροτρύνει τον Ελληνικό τύπο να ουρλιάζει κατά των στρατιωτικών  δομών μας ότι τάχα έχουν ξεκινήσει επί τούτου «ανακρίσεις» απ’ την Ιντερπόλ».
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης η απειλή γίνεται πιο άμεση: «… προειδοποιούμε επίσης την Ελληνική κυβέρνηση να μην παίζει με τις τύχες της Τσαμουριάς και των τσάμιδων αλλοιώς θα έχεi να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις μας…».
Η προκύρηξη αιτιολογεί και ανακοινώνει την εντολή του Γενικού Επιτελείου σε ετοιμότητα τις πολεμικές της μονάδες: «… εκφράζουμε την ανησυχία μας για τις αρνητικές εξελίξεις σε όλα τα αλβανικά εδάφη της ολοκληρωμένης Αλβανίας, για τις απειλές και τις επιθέσεις των Σλαβο- Ελλήνων και ανακοινώνει ετοιμότητα για όλες τις πολεμικές μονάδες του».
Την προκύρηξη προς τα ΜΜΕ υπογράφει ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Κουστρίμ Μιτρόβιτσα και η Γραμματέας του Επιτελείου Χένα Καντρίου.
Η ταυτότητα της συγκεκριμένης παραστρατιωτικής οργάνωσης δεν είναι γνωστή και δεν αποκλείεται να είναι πίσω απ’τις δολοφονίες στα Σκόπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: