Σελίδες

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ο Σαμαράς μπροστά στην Ιστορία

Η χθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ήταν ουσιαστικά ένα εκκωφαντικό προσκλητήριο επαναδραστηριοποίησης, για όλα τα πολιτικά κύτταρα της Κεντροδεξιάς.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης γνωρίζει ότι οι εκλογές που έρχονται, δηλαδή το αποτέλεσμά τους, θα έχουν οριακή σημασία για το μέλλον του τόπου και τις γενιές που ακολουθούν. Έτσι, στρέφεται στη στελεχιακή δεξαμενή της Νέας Δημοκρατίας, ανθρώπους που έχουν αποδεδειγμένα αγκαλιάσει επί σειρά πολλών ετών συμπεριφορά παραταξιακής συνείδησης, και τους παρακινεί να δώσουν για άλλη μια φορά, μια δύσκολη μάχη.
Η πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά έτυχε ευρείας αποδοχής και...
συζήτησης μεταξύ των στελεχών, επειδή θύμισε ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραμένει αυθεντικός campaigner, αλλά και βαθιά παραταξιακός.
Έδειξε ωστόσο και κάτι ακόμη, με μια αποστροφή της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά προς τους πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ότι ο εν αναμονή πρωθυπουργός, ηγέτης της Κεντροδεξιάς, γνωρίζει ότι τίθεται μπροστά στην Ιστορία. Και καλείται να σηκώσει ένα βάρος που δεν του αναλογεί, για να αποφύγει η Ελλάδα την καταστροφή, και να μπουν οι βάσεις ώστε το μέλλον που έρχεται να είναι καλύτερο.
«Γνωρίζω ότι δεν θα είμαι ο πρωθυπουργός της ευμάρειας, αλλά θα προσπαθήσω να έχει αυτή την ευκαιρία ο επόμενος πρωθυπουργός», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά. Που συμπυκνώνει πολιτικό ρεαλισμό, εθνική ευθύνη και βαθιά αίσθηση του καθήκοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: