Σελίδες

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ


του Κρίνου Μακρίδη *
Δεν είναι με έκπληξη που διαβάσαμε ότι η βρετανική εφημερίδα ''Guardian'' παρεμβαίνει με θράσος και κατηγορεί την κυπριακή κοινωνία για ρατσισμό, επειδή ο Πρόεδρος της ΚΙΣΑ, Δώρος Πολυκάρπου οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου, για τα θλιβερά γεγονότα των Φοινικούδων Λάρνακας, τον Νοέμβριο του 2011. Δεν είναι  έκπληξη που διαβάσαμε σε κυπριακή εφημερίδα να αναδημοσιεύει το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας και φυσικά να το υποστηρίζει.
Γνωρίζουμε έτσι κι αλλιώς, ότι δυστυχώς οι Βρετανοί ποτέ δεν έφυγαν από την Κύπρο και ότι έχουν πλοκάμια παντού, στα πολιτικά κόμματα, στην κοινωνία, στον τύπο και όχι μόνον. Γνωρίζουμε ότι ποτέ δεν θα ήθελαν να εγκαταλείψουν την Κύπρο γιατί θεωρούν το νησί κτήμα τους, αποικία τους και φέρονται σαν αποικιοκράτες μέχρι σήμερα.
Η ανησυχία του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης είναι να μην επηρεαστεί η κυπριακή δικαιοσύνη με οποιοδήποτε τρόπο από τέτοιου είδους απροκάλυπτες παρεμβάσεις. Επιθυμούμε και θα προσπαθήσουμε με ένταση, η δικαιοσύνη να συμβάλει έτσι ώστε να αναλάβει καθένας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί για τα γεγονότα των Φοινικούδων. Πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι αυτοί που σεβάστηκαν όλες τις νενομισμένες διαδικασίες, προετοιμάζοντας και οργανώνοντας μια εκδήλωση, και ποιοι είναι αυτοί που οργάνωσαν μεθοδευμένα αντιδιαδήλωση, μεταφέροντας το φεστιβάλ τους από Λεμεσό στις Φοινικούδες Λάρνακας. Αυτοί ήταν οι ''αντιρατσιστές''της ΚΙΣΑ, με στόχο να προκαλέσουν επεισόδια.
Αποτέλεσμα των μεθοδεύσεων της ΚΙΣΑ ήταν η πρόκληση επεισοδίων, οι τραυματισμοί και τα ντροπιαστικά που συνέβησαν και που εξέθεσαν την Κύπρο. Οι πράξεις της ΚΙΣΑ έδωσαν τροφή στους εχθρούς της Κύπρου και του λαού της να μας χαρακτηρίζουν ρατσιστές. Μήπως, αυτός ήταν ο στόχος;
Ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμη φορά, ότι η θέση του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης, όπως και της πλειοψηφίας των κομμάτων και του λαού, είναι η χάραξη μιας ισορροπημένης μεταναστευτικής πολιτικής, που να λαμβάνει υπόψη το εθνικό πρόβλημα της Κύπρου, την οικονομική κατάσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις κοινωνικές συνθήκες αλλά πάνω από όλα μιας πολιτικής που να υπερασπίζεται την Εθνική ταυτότητα του Ελληνισμού της Κύπρου. Αν δεν το πράξουν, τότε πρέπει να φύγουν και οι κυβερνώντες και τα οποιαδήποτε όργανα τους. Είναι αυτό ρατσισμός;
Είναι ρατσισμός να απαιτεί ένας λαός σεβασμό προς τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα του, τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, την γλώσσα και την Ελληνικότητα του από ανθρώπους που φιλοξενούνται και συντηρούνται από τον φορολογούμενο πολίτη;
Καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα και τη δικαστική εξουσία να διασφαλίσουν ότι η δικαιοσύνη θα λειτουργήσει απερίσπαστη από πολιτικές ή άλλου είδους παρεμβάσεις και θα λάμψει η αλήθεια, για να διαλυθεί η ρετσινιά του ρατσισμού από την κυπριακή κοινωνία και να στείλει ένα μήνυμα προς όλους ότι δεν θα ανεχτούμε οποιεσδήποτε ύβρεις, θράσος, απαξίωση από οποιονδήποτε και αν προέρχονται.
Οι Έλληνες, δεν είναι ρατσιστές και το έχουν αποδείξει περίτρανα. Αντίθετα, ο Ελληνικός κυπριακός λαός είναι θύμα ρατσισμού και γι’ αυτό πολεμά το ρατσισμό.

* Πρόεδρος Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης (Κύπρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: