Σελίδες

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Διακομματικό άλλοθι ζητά ο Γ.Μανιάτης για τα πετρέλαια


Αλλοθι στα τρομερά σφάλματα στα οποία εκουσίως ή ακουσίως έχει υποπέσει, αναζητεί ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, ζητώντας τον ορισμό εκπροσώπων από όλα τα κόμματα προκειμένου να υπάρχει δήθεν "συνεχής και αδιάλειπτη ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα της έρευνας υδρογονανθράκων"!
Με επιστολές του προς τους αρχηγούς των κομμάτων και τους γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ο για λίγες ημέρες ακόμα υφυπουργός (εκτός και αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τον ξανακάνουν αι πάλι υπουργό ή υφυπουργό) ζητά πρακτικά διακομματική εκπροσώπηση για πολιτική νομιμοποίηση των πράξεων του.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα κατατέθηκαν στο ΥΠΕΚΑ οι προσφορές οκτώ διεθνών εταιριών για συμμετοχή στις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης και εκκρεμεί η αξιολόγηση των προσφορών από την αρμόδια Επιτροπή που θα προσδιορίσει τον ή τους αναδόχους. Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στη χρονιά να ολοκληρωθούν οι έρευνες, να αξιολογηθούν τα δεδομένα και να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για εταιρίες που θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο, της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: