Σελίδες

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΑΛΕΙΦΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ Νο 2 !...


 Ιδού πως ορίζει την κωλοτούμπα το on - line λεξικό Τριανταφυλλίδη :κωλοτούμπα ακροβατική άσκηση κατά την οποία, αφού στηριχτεί κάποιος με τα χέρια στο έδαφος, φέρνει το κεφάλι κάτω και τα πόδια ψηλά και στη συνέχεια με κατάλληλη στροφή του σώματος γυρίζει στην όρθια στάση.

Νομίζω γίνεται στον καθένα μας αντιληπτός ο βαθμός δυσκολίας, μιας τέτοιας άσκησης, καθώς και η επικινδυνότητα που συνεπάγεται, για κάποιον αγύμναστο και, συνάμα, μιας κάποιας ηλικίας, άνθρωπο.

Ο κύριος λόγος της δημιουργίας της ΔΗΜΑΡ, ήταν η ερωτοτροπία και, τελικά, η συμμετοχή στις ευθύνες (και τα αγαθά), της κυβερνητικής εξουσίας. Στόχος, εύλογος, κατανοητός και...
απόλυτα θεμιτός...

Η νομοτέλεια των πραγμάτων και των εξελίξεων, οδηγεί προς την εξάλειψη του φαινομένου των αυτοδύναμων κυβερνητικών σχημάτων και η δημιουργία συμμαχικών κυβερνήσεων είναι, πια, στην ατζέντα της πολιτικής ζωής του τόπου, (μια ακόμα παρακαταθήκη του Γ. Παπανδρέου...).

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η διακυβέρνηση της επιτηρούμενης από τους δανειστές Ελλάδας, μόνο από κυβερνήσεις συνεργασίας, μπορεί να διεκπεραιωθεί, κι αν αυτό δεν βγει με την πρώτη, θα ΄ρθει, αναγκαστικά, στη συνέχεια.

Με βάση τις υπάρχουσες παραστάσεις, η ΔΗΜΑΡ, επιτυγχάνοντας, μέσα σε 1 χρόνο, αυτό που τα διάφορα σχήματα της ανανεωτικής αριστεράς, δεν πέτυχαν στα 38 χρόνια της μεταπολίτευσης, δηλαδή να λειτουργήσει ως, κύριος, υποδοχέας των δυσαρεστημένων του ΠΑΣΟΚ, φαντάζει, ως το αδιαφιλονίκητο μπαλαντέρ στις μετεκλογικές διεργασίες για τη συγκρότηση κυβέρνησης, όποιο σενάριο κι αν μπει στη διαδικασία της εξομοίωσης.

Ο Κουβέλης και η παρέα του, μπροστά στο, εξαιρετικά, δύσκολο και λεπτό δίλημμα, σκληρή και άτεγκτη στάση, για την προσέλκυση ψήφων ή χαλαρά απέναντι στα μνημόνια και τα παρεπόμενά τους, προκειμένου να μείνει ανοικτός ο δρόμος της κυβερνητικής συμμετοχής, φαίνεται να επιλέγουν το πρώτο, συνεπαρμένοι από τις δημοσκοπικές επιδόσεις και τα μεγάλα νούμερα, που καταγράφουν.

Μια τέτοια, όμως, τακτική, ανεξάρτητα του πως λειτουργεί προεκλογικά, δημιουργεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, για να επέλθει μετεκλογικά ένα πιο κάθετο δίλημμα, το οποίο, με τη σειρά του, οδηγεί στην αναγκαστική, δύσκολη και επικίνδυνη άσκηση της κωλοτούμπας !

Κι όπως αναφέρθηκε, ήδη, μια τέτοια άσκηση για έναν αγύμναστο και ταυτόχρονα ηλικιωμένο οργανισμό, (σωματικά και πολιτικά), μπορεί ν΄ αποβεί μοιραία, επιφέροντας γκρεμοτσάκισμα !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: