Σελίδες

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ο Παπουτσής δεν ξεχνά... τι σημαίνει Δεξιά! Οι υποστηρικτές του αλληλοαποκαλούνται... «σύντροφοι» χωρίς να τους πέφτει το σαγόνι από τα γέλια...

Στην αρχή βλέποντας το δελτίο ειδήσεων στο MEGA μού φάνηκε πώς δεν άκουσα καλά. Αμέσως τηλεφώνησα σε ένα φίλο μου που ήταν στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στο ΣΕΦ και μου το επιβεβαίωσε.

Ήταν ένα σημείο της ομιλίας του Χρήστου Παπουτσή που αναφερόταν στην πολιτική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην υπουργός, έλεγε ότι δεν αποδέχεται «τη λογική της ηττοπάθειας και τις αντιλήψεις που μετατρέπουν το ΠΑΣΟΚ σε δεκανίκι κεντροδεξιών επιλογών».

Και αρκετοί στο Εθνικό Συμβούλιο θυμήθηκαν ένα σύνθημα που, προσωπικά, πολύ καιρό είχα να το ακούσω : «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά» φώναζαν ρυθμικά και με ξαναγύρισαν εκεί κάπου στο 81 και στη εποχή του Αντρέα... Ομολογώ ότι στην αρχή με έπιασαν τα γέλια. Σκέφτηκα ότι στο ΠΑΣΟΚ μπορει να έχασαν ποσοστά, αυγά και πασχάλια αλλά-αν μη τι άλλο- διατηρούν το χιούμορ τους.

Μετά ο καλός μου φίλος με διαβεβαίωσε ότι οι συνθηματολογούντες δεν...

έκαναν πλάκα άλλα ήταν μια ομάδα υποστηρικτών του Χρήστου Παπουτσή που θεωρούν ότι αποτελούν τους γνήσιους εκφραστές του ... παλιού καλού παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι στις κομματικές συναθροίσεις συνεχίζουν να αλληλοαποκαλούνται... «σύντροφοι» χωρίς να τους πέφτει το σαγόνι από τα γέλια...

Σκέφτομαι αν αξίζει τον κόπο να επιχειρηματολογήσει κάποιος σοβαρά για τους λόγους που το συγκεκριμένο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ επιμένει να μας δουλεύει ψιλό γαζι. θεωρώντας ότι μπορεί να απευθύνεται στον κόσμο με αριστερή φρασεολογία και με συνθήματα του '80. Το μόνο παρήγορο για τον τόπο είναι πως, κατά την άποψη μου, ακόμα και μέσα στο ΠΑΣΟΚ το κομμάτι αυτό δείχνει, στην παρούσα φάση, να είναι μειοψηφικό.

Αλλιώς ο κ. Παπουτσής δεν θα αδυνατούσε να μαζέψει υπογραφές για την υποψηφιότητα του. Κάτι είναι κι αυτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: