Σελίδες

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Aυτή τη φορά, δεν έπεσε στη παγίδα...



Από την πρώτη μέρα που η Νέα Δημοκρατία πήρε την απόφαση να στηρίξει κυβέρνηση ειδικού σκοπού και συντόμου χρόνου έχει ξεκινήσει το παραμύθι της συγκυβέρνησης. 
Σενάρια πιθανά και απίθανα προσπαθούν να παγιδεύσουν τον Σαμαρά για να αυξήσει τη συμμετοχή, άρα και τη φθορά που προκύπτει από...
την εφαρμογή των επώδυνων μέτρων. Ο Πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε να συμμετέχει το κόμμα με τους δύο Αντιπροέδρους του και τον στενότερο του συνεργάτη Κ. Αρβανιτόπουλο, αποδεικνύοντας τη σημασία που απέδιδε...
στην προσπάθεια, αλλά αρνήθηκε να αυξήσει τη συμμετοχή του κόμματος ποιοτικά ή ποσοτικά. 
Μετά την προσχώρηση Βορίδη κάποιοι έσπευσαν να μιλήσουν για ισότιμη συμμετοχή της ΝΔ στο σχήμα ή για αλλαγή ρόλων χωρίς πραγματοποίηση εκλογών. Τα σενάρια φούντωσαν μετά την απόδραση Παπουτσή και έφεραν πρώτα τον Χατζηδάκη να μπαίνει στην Κυβέρνηση, εν συνεχεία τον Αρβανιτόπουλο να αναβαθμίζεται σε Υπουργό Παιδείας και από εκεί και πέρα σειρά στελεχών του κόμματος (Αρούλης, Δένδιας, κ.λπ.) να βρίσκονται στον προθάλαμο του κυβερνητικού σχήματος. 
Ο Σαμαράς απέφυγε την παγίδα της «αναβάθμισης» της παρουσίας της ΝΔ στην Κυβέρνηση που θα τροφοδοτούσε σενάρια αναβολής των εκλογών και μένει σταθερός στην αρχική συμφωνία. Το μόνο που μένει είναι η προκήρυξη εκλογών. Κυριακή κοντή γιορτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: