Σελίδες

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Εγκύκλιος της Π.Ε. της ΝΔ για την εκδήλωση ενδιαφέροντος υποψηφίων βουλευτών


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια των αποφάσεων της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Προέδρου της κ. Αντώνη Σαμαρά και συζήτησε θέματα προεκλογικής ετοιμασίας και ετοιμότητας, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, απέστειλε προς όλες τις ΝΟΔΕ, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και την ΟΝΝΕΔ εγκύκλιο με την οποία καθορίζονται οι διαδικασίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματος κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.
Σχετικές αιτήσεις από κάθε ενδιαφερόμενο, που πληροί τις... αναγκαίες προϋποθέσεις, μπορεί να υποβάλλονται από σήμερα 12 Μαρτίου 2012 έως και τις 6 το απόγευμα της 15ης Μαρτίου 2012.
Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να συνοδεύονται από πρόσφατο πιστοποιητικό ποινικού μητρώου και –εφόσον ο ενδιαφερόμενος είναι πρώην βουλευτής- από δήλωση παραίτησής του από το δικαίωμα δικαστικής διεκδίκησης οποιουδήποτε ποσού αναδρομικώς οφειλομένων αναπροσαρμογών της βουλευτικής του αποζημίωσης, καθώς και κάθε άλλου ποσού που σχετίζεται με οποιοδήποτε τρόπο προς τη βουλευτική του ιδιότητα.
Η εγκύκλιος είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου στη Γραμματεία Οργανωτικού του κόμματος, τη Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης και στα κατά τόπους γραφεία των ΝΟΔΕ.

ΣΧΟΛΙΟ:
Μήπως είναι μια δημοκρατική αλλά εμφανής δίοδος εθελοντικής επιστροφής των διαγραμμένων;
Αν η βάση του κόμματος τους στηρίξει, θα μπορούν να είναι στα ψηφοδέλτια (ή μήπως εξαιρούνται επειδή είναι εν ενεργεία βουλευτές;) με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο και χωρίς να μπορεί να μεμφθεί κανείς τον Αρχηγό. Αρκεί βέβαια να στηρίξουν χωρίς δισταγμό το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος. Προσωπικά θα προσέθετα και την ανάγκη να είναι ανοικτοί οι εκλογικοί κατάλογοι μελών του κόμματος μέχρι και την ημέρα των εσωκομματικών εκλογών επιλογής των υποψηφίων, όπως και την ημέρα εκλογής του αρχηγού, μπας και καλυφθεί και μέρος των εξόδων και χρεών του κόμματος μέσω των συνδρομών μελών και υποψηφίων. Επίσης, θεωρώ πως δε θα είναι δίκαιο να αποκλειστεί κανείς απο το δικαίωμα υποψηφιότητας. Άλλωστε η εθελοντική επιστροφή και επιβεβαίωση απο τη βάση του κόμματος θα λειουργήσει και συσπειρωτικά για το καλό της παράταξης. Ωστόσο ίσως θα βοηθούσε και η παραίτησή των διαγραμμένων απο το βουλευτικό αξίωμα ώστε να καμφθούν και οι όποιες αντιρρήσεις των υπολοίπων βουλευτών.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Εκπαιδευτικός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: