Σελίδες

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Δεν δικαιούται να μιλά για «ξεπούλημα εθνικής κυριαρχίας». Ο Θεοδωράκης δεν έχει συγγενείς; Φίλους; Συντρόφους ομοϊδεάτες; Ας τον μαζέψουν επιτέλους!


Μπορεί ο κάθε άθλιος φασίστας της κομμουνιστικής αριστεράς να παραδίδει μαθήματα πατριωτισμού και δημοκρατίας; Να μιλά για παρακράτος της δεξιάς αυτός που ξεπουλούσε την Ελλάδα στην ΕΣΣΔ και την Μακεδονία στους Βούλγαρους; Ξέχασε τα κονσερβοκούτια; Λόγω ηλικίας θα ήταν κατανοητή μια κάποια «άνοια» αλλά δεν έχει συγγενείς; Φίλους; Συντρόφους; Να τον μαζέψουν επιτέλους και εν ανάγκη ας ακολουθήσουν την μέθοδο «ψυχικής και νοητικής αποκατάστασης» που εφαρμόσθηκε για τον  σύντροφο-συναγωνιστή Ζαχαριάδη! Τα στερνά τιμούν τα πρώτα...Οδυσσεύς


"Η 25η Μαρτίου δεν σας ανήκει-Πουλήσατε την εθνική κυριαρχία"! 

Σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, με αφορμή δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή, ο οποίος είχε επισείσει τον κίνδυνο πλήγματος στη Δημοκρατία και επιστροφής σε άλλες εποχές από τις πρακτικές βίας κατά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας «αγανακτισμένων», ενώ είχε καταγγείλει τους προπηλακισμούς κατά του Γιώργου Νταλάρα.

Όπως αναφέρει το vima.gr, o Μίκης Θεοδωράκης επέλεξε να γράψει άρθρο με τίτλο «Περί ''τραμπούκων'', ''προβοκατόρων'' και 25ης Μαρτίου» στο οποίο κατηγορεί τον κ. Καψή και την κυβέρνηση ότι επιχειρούν να εξομοιώσουν όσους διαμαρτύρονται κατά της μνημονιακής πολιτικής με «τους τραμπούκους του παρακράτους της Δεξιάς».
Υπερασπίζεται την οργή όσων πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική, απορρίπτει τη δημοκρατική ευαισθησία των κυβερνώντων όταν μιλάνε για...
τα γιαούρτια αλλά, όπως λέει, ξεχνούν τα δακρυγόνα που έριξαν κατά διαδηλωτών που απλώς φώναζαν συνθήματα.

Μάλιστα, τους καλεί να μην παραστούν στις παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, καθώς δεν μπορούν να την τιμήσουν έχοντας παραδώσει, όπως σημειώνει, την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας στους ξένους.


Το άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη το οποίο αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών (www.spitha-kap.gr) την Τρίτη ξεκινά ως εξής: «Είδα και άκουσα στο βραδινό δελτίο της ΝΕΤ τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Καψή να προσπαθεί να εξομοιώσει τους τραμπούκους του παρακράτους της Δεξιάς που δολοφόνησαν τον Λαμπράκη με τα σημερινά θύματα της αντεθνικής, αντικοινωνικής και αντιλαϊκής πολιτικής της ξένης Τρόικα και της ντόπιας κυβέρνησης που προσπαθούν να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους».
Χρησιμοποιεί μάλιστα δηκτικό ύφος σημειώνοντας: «Ώστε οι κύριοι Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος, Νταλάρας και Παπουτσής είναι οι σημερινοί Μπελογιάννης, Σαράφης, Λαμπράκης και Πέτρουλας και όλο αυτό το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, οι δεκάδες χιλιάδες που έχασαν τις δουλειές τους κι άλλοι τόσοι που θα είναι από δω και στο εξής αναγκασμένοι να ζουν με 200 ως 500 ευρώ το μήνα, (….), όλοι αυτοί που η πολιτική σας, κ. Καψή, τους οδήγησε στο τελευταίο σκαλί του πόνου, της απελπισίας, της απόγνωσης και της οργής είναι οι σημερινοί τραμπούκοι ενός αόρατου παρακράτους, απλώς αντί να κρατούν μαχαίρια, πιστόλια και σιδηρολοστούς χρησιμοποιούν τα... θανατηφόρα γιαούρτια για να εξοντώσουν τους σύγχρονους εθνικούς ήρωες Πρωθυπουργούς, Υπουργούς και διακεκριμένους οπαδούς μιας ουσιαστικά και τυπικά παράνομης κυβερνητικής εξουσίας που έχει καταντήσει προ πολλού άβουλο όργανο-μαριονέτα στα χέρια των κυρίων Μέρκελ, Σόιμπλε, Τόμσεν και Ράιχενμπαχ».
Εκτενής ήταν ο σχολιασμός του για τις δηλώσεις του κ. Καψή για τον Γ. Νταλάρα για τον οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε πει ότι η στάση του φτάνει τα όρια του ηρωικού και δίνει μάχη για τη Δημοκρατία.
Ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: «Μας είπατε, κ. Καψή, ότι ο κ. Νταλάρας συμβολίζει σήμερα τη Δημοκρατία κι έτσι καταλάβαμε το κρυφό νόημα αυτών των περίφημων συναυλιών που τόσο υπερβολικά προβάλλονται από τα ΜΜΕ που ελέγχετε, στις οποίες ένας προβεβλημένος και αγαπητός από το πλατύ κοινό τραγουδιστής προσπαθεί να αναδειχθεί σε θύμα στο βωμό της Δημοκρατίας που απειλείται από όλους εμάς τους ''απ' έξω'', που με τόση αφέλεια προσπαθείτε να μας κάνετε με το ζόρι ''παρακρατικούς''. Ξεχνώντας ότι πριν λίγες μέρες εσείς οι... ''δημοκράτες'' δεν διστάσατε να εκσφενδονίσετε όχι αυγουλάκια και γιαούρτια αλλά βόμβες δακρυγόνων με στόχο τα κεφάλια μας και να μας ψεκάσετε με χημικά που αποδεδειγμένα ιατρικά καταστρέφουν ένα από τα πιο ζωτικά όργανα του ανθρώπου, τους βρόγχους. Στα κεφάλια διαδηλωτών που δεν έκαναν τίποτα άλλο πέραν του να φωνάζουν συνθήματα».
Ο Μίκης Θεοδωράκης κατηγόρησε όλη την κυβέρνηση ότι πούλησε την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας, στους ξένους «για μια χούφτα αργύρια».
Και κατέληξε καλώντας την πολιτική ηγεσία να μην παρευρεθεί στις εκδηλώσεις μνήμης για την εθνική επέτειο: «Η 25η Μαρτίου δεν ανήκει σε σας! Δεν έχετε το δικαίωμα να μολύνετε με την παρουσία σας τη μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για την Τιμή της Πατρίδας που εσείς ποδοπατήσατε (…)».

Σημειώνεται ότι η παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη γίνεται την ίδια ώρα που οι πολιτικοί τρέμουν για τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει η κοινωνική διαμαρτυρία στις παρελάσεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια: