Σελίδες

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η ξετσιπωσιά του Υπ. Δικαιοσύνης


Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι με απόφαση του Υπ. Δικαιοσύνης εγκρίθηκαν αυξήσεις σε προκλητικά ποσοστά, καθώς και χαριστικές έξτρα αμοιβές στους δικηγόρους του Δημοσίου, τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι, ακόμα και οι γιατροί και οι εκπαιδευτικοί βιώνουν βίαιες και βάρβαρες περικοπές.
Γιατί αυτή η ιδιαίτερη μεταχείριση; Είναι ιδιαίτερη διότι ακριβώς δεν είναι μεταχείριση, αλλά Δωροδοκία. Ο Υπ. δωροδοκεί ξεκάθαρα μια επαγγελματική κατηγορία η οποία καλείται να σταθεί απέναντι στις δεκάδες προσφυγές των πολιτών ενάντια στα κάθε είδους παράνομα χαράτσια και άδικες...
παράνομες απαιτήσεις. Με την προνομιακή αυτή μεταχείριση προσδοκά να τους καταστήσει συνεργούς και να τους θέσει απέναντι στην κοινωνία.
Εκτός από τους δικηγόρους όμως, το κράτος δηλαδή το εκάστοτε κυβερνόν κόμμα θα πρέπει να έχει με το μέρος του και τη Δικαιοσύνη, όπως άλλωστε την είχε μέχρι τώρα. Μετά τις εκλογές όμως καλείται να προβεί σε μισθολογικές περικοπές και των ειδικών μισθολογίων και δη των δικαστικών, οι οποίοι έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένοι με μια τέτοια εξέλιξη. Και επειδή χορτασμένοι Δικηγόροι είναι πρακτικά άχρηστοι αν δεν έχεις χορτασμένους και τους δικαστές, περιμένετε να δείτε η ίδια ξετσιπωσιά να εφαρμόζεται και στους δικαστές.
Βάζουμε στοίχημα; Κοντός ψαλμός αλληλούια...

Υ.Γ. Απορία 1: πριν από το κούρεμα οι ελληνικές τράπεζες δεν διοχέτευαν χρήματα στην πραγματική οικονομία διότι, όπως διατείνονταν, δεν υπήρχε επαρκής ρευστότητα, αν και δανείζονταν τον άμπακα από την ΕΚΤ. Μετά το κούρεμα, οι ελληνικές τράπεζες ανακεφαλαιοποιούνται ώστε να έρθουν στην κατάσταση στην οποία βρίσκονταν πριν από αυτό. Με ποιο λοιπόν σκεπτικό, θα ανοίξουν τώρα τις στρόφιγγες προς την πραγματική οικονομία;

Απορία 2: Οι μικρο-ομολογιούχοι δεν αποζημιώνονται από το κούρεμα διότι έτσι θα έσπαγε η αρχή της ίσης μεταχείρισης, σε σχέση προς τους υπόλοιπους μεγαλο-ομολογιούχους, όπως διαμήνυσε το Βερολίνο, οι οποίοι όμως είτε αποζημιώθηκαν (τράπεζες), είτε ούτε καν κουρεύτηκαν (ΕΚΤ και τράπεζα επενδύσεων). Χωρίς αυξήσεις στους δικαστές, βλέπω οι μικρο-ομολογιούχοι τελικά να κερδίζουν.

Απορία 3: Βάσει της αρχής της ίσης μεταχείρισης των πολιτών απέναντι στο Νόμο, το κύκλωμα του ΙΚΑ της Καλλιθέας θα έπρεπε να έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με το κράτος, όπως συνέβη και με τη Siemens και να υποχρεωθεί να επενδύσει ποσοστό των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν παράνομα στη δεκαετία σε δραστηριότητες οι οποίες θα ευνοούσαν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και κατά συνέπεια την ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: